Aanmelding

Als u zich aanmeldt (online bij consult plannen of via contactformulier).

Misschien wilt u alleen informatie of heeft u een korte vraag. Dan beantwoordt ik uw vraag meteen.

Heeft u behoefte aan uitgebreidere hulp. Dan nodig ik u uit voor een intakegesprek. We proberen om dat gesprek binnen twee weken na uw aanmelding te houden. 

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek vertelt u uw problemen of vragen aan mij. Samen bespreken we dan welke hulp het best bij u past. Soms is het nodig om samen met uw partner of het hele gezin gesprekken te voeren of deel te nemen aan een groep. 

Na het intakegesprek begint de hulpverlening. 

Hulpverlening

Ik werk oplossingsgericht. Dit betekent dat de nadruk ligt op de oplossing van uw probleem. Ik kijk minder naar de oorzaak van uw problemen. Samen stellen we een plan op met duidelijke doelen. U bespreekt wat u wilt bereiken en u gaat samen op zoek naar uw eigen krachten en kwaliteiten om dat te bereiken. Daarbij kijkt u samen naar mogelijkheden in u zelf en uw omgeving om uw probleem op te lossen. Uw eigen inzet is daarbij heel belangrijk. Want uiteindelijke is het doel dat u zelfstandig verder kunt, zonder hulp. 

De hulpverlening bestaat uit één of meerdere gesprekken . Elk gesprek duurt ongeveer drie kwartier tot een uur. Online ongeveer 30 minuten.

Afsluiting

Aan het eind van de hulpverlening bepaalt u of u goed geholpen bent. Dat doet u onder andere aan de hand van de volgende vragen:

  • Heeft u een antwoord op uw vraag / zijn uw doelen bereikt?

  • Wat heeft geholpen?

  • Wat vond u van de hulp?

Je kunt je telefonisch, per mail of contactformulier aanmelden.

Een verwijzing, bijvoorbeeld van een huisarts, is niet nodig. Samen plannen we dan een geschikte datum voor het intakegesprek.

Tijdens het intakegesprek inventariseer – en onderzoek ik welke knelpunten je ervaart en welke veranderingswensen er bij je zijn. Daarbij komen gezin van herkomst, huidige leefsituatie, relaties en gezondheid aan de orde. Soms is een verlengde intake wenselijk om een volledig beeld te krijgen.

Samen met jou stel ik vervolgens een behandelplan op, waarin de hulpvragen, de werkdoelen, het aantal gesprekken en de werkwijze komen te staan.

Gedurende het hulpverleningscontact vindt een voortdurend evalueren en afstemmen plaats, waarbij het opgestelde plan kan worden bijgesteld.
De duur van de hulpverlening hangt af van de aard – en de ernst van de problemen.

Kenmerkend voor mijn manier van werken: persoonlijk  en gelijkwaardig contact. Ik ben  betrokken, ik zie mogelijkheden en ga uit van je eigen kracht.

De optie bestaat om na een traject nog een follow-up gesprek te hebben.

Een gesprek duurt gemiddeld 30 minuten online en 60 minuten fysiek.

Nog vragen? stel deze via het contactformulier, ik mail of bel  terug. 

De waardering van praktijkbertroos.nl bij TrustProfile Reviews is 10.0/10 gebaseerd op 1 reviews.
%d bloggers liken dit: