Coachen op gezondheid

Het is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan: Op een goede manier aan je gezondheid werken. Als het allemaal zo eenvoudig zou zijn, dan liep iedereen er een stuk gezonder bij.

Als maatschappij beseffen wij ons dat je verstandig en zuinig met je lichaam (en geest) moet omgaan. Bij velen heerst nog het schrikbeeld dat dit samen moet gaan met droog brood, sapjes en lange sessies in de sportschool. Maar is dit wel terecht?

Nee! Dit is een achterhaald beeld wat totaal niet meer strookt met de werkelijkheid. Uiteraard verbetert de gezondheid niet vanzelf. Daar moet je wel aan willen werken. Dit is dan ook direct de eerste stap: Je moet wel echt willen.

Je moet wel willen werken aan je gezondheid

Het maakt niet uit welk programma, welk voedsel en hoeveel je aan het hardlopen bent. Als je het niet echt zelf wil, zal je zeker weer in oude gewoontes vervallen. Dus als dit eerste besef er is, dat je het zelf echt wilt, dan ben je al een heel eind op weg! Want er gaan momenten komen dat je echt niet meer wil! Niemand die constant tegen je kan zeggen dat je door moet gaan. Het moet dus vanuit jezelf komen. Dat betekent natuurlijk niet dat je het helemaal alleen moet doen. Gelukkig maar!

Coachen op gezondheid

Je eetpatroon is ook een onderwerp dat aan de orde zal komen. De manier waarop je nu eet (wellicht onregelmatig of misschien te vet), de hoeveelheid en voedingswaarden zullen ook zeker besproken moeten worden. Daarnaast zal je zeker ook gevraagd worden wat je aan lichamelijke beweging doet. Iemand die je kan helpen structuur en een plan van aanpak te maken om een gezonder leven te krijgen is een (gezondheids)coach. Hij of zij kijkt naar je huidige situatie en bespreekt met je wat de gewenste situatie is.

Goed om te beseffen is dat aan een ongezond leven vaak meer oorzaken vastzitten dan alleen weinig beweging en stoppen met ongezond eten. Dit betekent dat als je figuurlijk niet lekker in je vel zit, dit vaak ook geestelijk het geval is. Daarom is dit dan ook de eerste stap waar je aan kunt werken. Ook hier kan een coach helpen. Daarvoor kan je bij ons terecht.

Het is allemaal met elkaar verbonden: Een gezonde geest helpt een gezond lichaam en een gezond lichaam werkt weer door op een goed gevoel!